Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Домашни бонбони

От Анелия Терзиева Анелия Терзиева
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

100 гр. натурален шоколад (може и млечен)
50 гр. орехи
1 масло (125гр.)
2 пак. обикновени бисквити (шоколадови / обикновени / с масло и т.н.) - може и по-голямо количество
1 каф.чашка прясно мляко
2 суп.лъжици мед
шоколадови пръчици
кокосови стърготини
смлени ядки за овалване


Смесваме маслото, шоколада и прясното мляко в съд, който поставяме на котлона. Когато всичко стане еднородна смес го отстраняваме от печката. Добавяме натрошените орехи и бискивити и бъркаме докато стане като тесто (леко влажно). По желание можем в една част да добавим нарязани на ситно сушени плодове, някакъв ликьор, парчета шоколад и т.н.С ръце оформяме топчета, докато сместа е още леко топла и овалваме в шоколадовите пръчици, кокосовите стърготини и смлените ядки. Оставяме в хладилник за няколко часа, за да стегнат добре.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло прясно мляко бадеми мед орехи чаени бисквити обикновени бисквити кедрови ядки натурален шоколад кокосови стърготини шоколадови пръчици

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче