Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Десерт с ябълки и тиква

От Валентина Ненова Валентина Ненова
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

1 кг тиква,
4-5 ябълки,
половин чаша мед,
3 яйца,
половин литър прясно мляко,
половин чаена чаша захар,
ванилия

Начин на приготвяне: Почистените ябълки и тиква нарязваме на кубчета. Слагаме ги в тавичка и поливаме с меда. Запичаме ги във фурна до омекване, като няколко пъти се разбъркват. По принцип ябълките пускат сок, затова не е нужно допълнително вода. Разбиваме захарта, яйцата, ванилията и млякото и заливаме с получената смес запечените ябълки и тиква. Допичаме на ниска температура, докато се зачервят. Поднася се изстинал.

Дайте оценка:

Тагове: ябълки тиква яйца ванилия прясно мляко кафява захар мед

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче