Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Да заложим на класиката: Спагети карбонара

И не, в тях не се слага сметана

15’ Подготовка
15’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 100 г панчета, нарязана на ситно
  • 50 г сирене "Пекорино", настъргано на ситно
  • 50 г пармезан, настърган на ситно
  • 3 големи яйца
  • 350 г спагети
  • 2 големи скилидки чесън, почистени
  • 50 г масло
  • Сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

  1. Разбийте яйцата в купа, овкусете ги със сол и черен пипер, след което ги оставете настрани.
  2. Сложете да варите спагетите според указанието на опаковката.
  3. През това време смачкайте двете скилидки чесън с плоската страна на ножа.
  4. Запържете панчетата и чесъна в маслото за около 5 мин., докато месото стане хрупкаво и златисто. Извадете чесъна от мазнината.
  5. Намалете температурата на котлона до ниска. Когато пастата е готова, извадете я от водата с помощта на щипки и я преместете в тигана с панчетата. Не се притеснявайте, ако част от водата попадне при месото, защото това е целта. Все още не я изхвърляйте.
  6. Смесете по-голямото количество от сирената с яйцата. Останалото запазете за накрая.
  7. Свалете тигана от котлона и бързо изсипете яйцата със сирената вътре. Разбъркайте спагетите с щипка като ги повдигате нагоре.
  8. Прибавете допълнително от водата, в която сте варили спагетите (няколко супени лъжици са достатъчни), за да запазите спагетите сочни.
  9. Сервирайте пастата веднага, поръсена със сирената и малко черен пипер.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло чесън бекон яйца паста пармезан

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче