Необходими продукти:
- 100 г панчета, нарязана на ситно
- 50 г сирене "Пекорино", настъргано на ситно
- 50 г пармезан, настърган на ситно
- 3 големи яйца
- 350 г спагети
- 2 големи скилидки чесън, почистени
- 50 г масло
- Сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- Разбийте яйцата в купа, овкусете ги със сол и черен пипер, след което ги оставете настрани.
- Сложете да варите спагетите според указанието на опаковката.
- През това време смачкайте двете скилидки чесън с плоската страна на ножа.
- Запържете панчетата и чесъна в маслото за около 5 мин., докато месото стане хрупкаво и златисто. Извадете чесъна от мазнината.
- Намалете температурата на котлона до ниска. Когато пастата е готова, извадете я от водата с помощта на щипки и я преместете в тигана с панчетата. Не се притеснявайте, ако част от водата попадне при месото, защото това е целта. Все още не я изхвърляйте.
- Смесете по-голямото количество от сирената с яйцата. Останалото запазете за накрая.
- Свалете тигана от котлона и бързо изсипете яйцата със сирената вътре. Разбъркайте спагетите с щипка като ги повдигате нагоре.
- Прибавете допълнително от водата, в която сте варили спагетите (няколко супени лъжици са достатъчни), за да запазите спагетите сочни.
- Сервирайте пастата веднага, поръсена със сирената и малко черен пипер.
ИЗБРАНО