1.5 кг добре узрели домати
3 глави кромид лук
скилидка чесън
4 яйца
босилек (пресен или сух)
3 с.л. олио
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
черен пипер
Изпечете и обелете чушките без да махате дръжките и ги подредете в дълбок съд, Направете соса в тиган като задушите за 10-15 мин. в олиото нарязания на дребно лук и чесън. На всеки домат направете кръстче с нож и попарете с вряла вода, обелете ги и нарежете на малки кубчета. Добавете доматите към задушения лук, сол, захар и пипер и варете на слаб котлон 15-20 мин. След като соса се е сгъстил, дръпнете тигана от печката и при непрекъснато бъркане добавете разбитите яйца. Върнете на котлона за още 5 мин. и подправете с босилек на вкус. Залейте чушките със соса и сервирайте охладени.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО