Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Чорба от сьомга, готова само за 20 минути

Най-лесната и бърза рецепта за рибена супа

Тази лесна и ярка супа от сьомга се прави с най-обикновени продукти и се приготвя за малко повече от 20 минути. Най-важното тук са деликатните, почти кремообразни парчета сьомга, потопени в богат на вкус бульон с картофи, моркови и пресен копър. А няколкото капки лимонов сок обединява целия този вкус в една неустоима магическа отвара.

Когато става дума за рибена супа, най-добре е да избере нещо от семейството на белите риби - като камбала или треска. Но ако пробвате тази лесна рецепта със сьомга, буквално ще се "зарибите" по нея!

Ключът към всяка рибена супа е в това как овкусяваме бульона. Тук ще използваме няколко прости съставки, които ще съживят вкусовите ви рецептори по изненадващо приятен начин.

Необходими продукти:

  • Пресен лук - 2 стръка
  • Чушки - 2 бр.
  • Копър
  • Пилешки бульон, 500 мл
  • 2 картофа
  • 1 морков, на кубчета
  • Риган
  • Кимион
  • Кориандър
  • 2 котлета сьомга, без кожата
  • Лимонов сок
  • Зехтин

Начин на приготвяне:

  1. В голяма тенджера загряваме малко зехтин и запържваме пресния лук, чушките и чесъна за 2-3 минути. Добавяме нарязан на ситно копър и пържим още около 30 секунди.
  2. Добавяме пилешкия бульон, картофите, нарязани на едро, както и моркова. Овкусяваме сместа с кориандъра, ригана и малко кимион и разбъркваме. Когато течността заври, намаляме котлона на умерен огън и варим около 5-6 минути.
  3. Реклама след 7-ми параграф
  4. Време е да си овкусим котлетите от сьомга с малко сол и да ги прибавим към сместа в тигана. След около 5 минути време нстъргваме кората от един лимон и изстискваме сока му. Овкусяваме с още наситнен копър.

Снимка: iStock by Getty Images

И ето, че сме готови.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин кориандър пресен лук моркови копър пилешки бульон риган картофи чушки лимонов сок кимион

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче