Тази лесна и ярка супа от сьомга се прави с най-обикновени продукти и се приготвя за малко повече от 20 минути. Най-важното тук са деликатните, почти кремообразни парчета сьомга, потопени в богат на вкус бульон с картофи, моркови и пресен копър. А няколкото капки лимонов сок обединява целия този вкус в една неустоима магическа отвара.
Когато става дума за рибена супа, най-добре е да избере нещо от семейството на белите риби - като камбала или треска. Но ако пробвате тази лесна рецепта със сьомга, буквално ще се "зарибите" по нея!
Ключът към всяка рибена супа е в това как овкусяваме бульона. Тук ще използваме няколко прости съставки, които ще съживят вкусовите ви рецептори по изненадващо приятен начин.
Необходими продукти:
- Пресен лук - 2 стръка
- Чушки - 2 бр.
- Копър
- Пилешки бульон, 500 мл
- 2 картофа
- 1 морков, на кубчета
- Риган
- Кимион
- Кориандър
- 2 котлета сьомга, без кожата
- Лимонов сок
- Зехтин
Начин на приготвяне:
- В голяма тенджера загряваме малко зехтин и запържваме пресния лук, чушките и чесъна за 2-3 минути. Добавяме нарязан на ситно копър и пържим още около 30 секунди.
- Добавяме пилешкия бульон, картофите, нарязани на едро, както и моркова. Овкусяваме сместа с кориандъра, ригана и малко кимион и разбъркваме. Когато течността заври, намаляме котлона на умерен огън и варим около 5-6 минути.
- Реклама след 7-ми параграф
- Време е да си овкусим котлетите от сьомга с малко сол и да ги прибавим към сместа в тигана. След около 5 минути време нстъргваме кората от един лимон и изстискваме сока му. Овкусяваме с още наситнен копър.
И ето, че сме готови.