Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Чийзкейк със сладко от цариградско грозде

Невероятено вкусен

От Марияна Желева Марияна Желева
45’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

Необходими продукти:

  • Чаени бисквити – 320 гр. /1 1/2 бр. пакети/ за блата
  • Захар за блата – 1 с.л
  • Крема сирене за мазане – 400 гр. 
  • Заквасена сметана – 400 мл. 
  • Захар – ½ ч.ч
  • Масло – 100 гр.
  • Ванилия – 1 бр.
  • Желатин – 2/3 пакетче
  • Вода – 4 с.л
  • Сладко от цариградско грозде – 1 бурканче

Начин на приготвяне:

  1. Смиламе бисквитите с блендер много фино. Размекваме 100 гр. масло и го слагаме при трохите в купа.
  2. Смесваме много добре да стане като каша. За сладост добавяме 1 с.л. захар, разтворена в 1/2 с.л. прясно мляко. Смесваме с ръце всичко.
  3. В тавичка с ринг /за торта, с диаметър 20 см./ нанасяме блата, като го оформяме с ръце да стане плътен и гладък.
  4. Притискаме блата добре. Слагаме го за 30 – 40 мин. да стегне. В купа слагаме ½ ч.ч. захар, ванилиите, заквасената сметана, крема за мазане – 2 бр.
  5. Разбъркваме всичко много добре до гладък крем с миксер. Разтваряме на водна баня желатина като в 4 с.л вода излети в малък мерителен съд разтваряме 2/3 пакатчета желатин и разбъркваме.
  6. Загряваме вода на котлона или с кана за вода. Изсипваме водата в касерола и вътре слагаме съда с желатина. Бъркаме желатина докато остане течен и гладък.
  7. Върху стегнатия блат слагаме крема и заглаждаме.
  8. Прибираме го да стегне в хладилника за 24 часа.
  9. Като е готов чийзкейка го режем на триъгълници и поливаме със сладко от цариградко грозде. Да ви е сладко!

Дайте оценка:

Тагове: краве масло бяла захар крема сирене ванилия заквасена сметана вода чаени бисквити желатин

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче