Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Рикота (пълномаслена извара) - 400 г
Сладкарска сметана - 200 мл
Захар - 100 г
Сок от 1/2 портокал
Готово руло - 400 г
Сладко от портокалови корички - 80 г
Желатин - 20 г
Шоколадови пръчици за украса

1. Рикотата, сметаната, захарта, сокът от портокал, част от прецеденият сироп от сладкото и разтвореният желатин се разбиват на крем. Желатинът първо се накисва в малко студена вода, след това леко се загрява и така се разтваря.

2. Рулото се разрязва на части по дължина и с него се облепят стените и основата на форма с кухненско фолио. С останалата част от сладкото рулото се намазва и в него се излива кремообразната смес.

3. Поставя се в хладилник за 2 часа и се украсява с шоколадови пръчици.

Дайте оценка:

Тагове: портокал сладкарска сметана желатин рикота

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче