Рикота (пълномаслена извара) - 400 г
Сладкарска сметана - 200 мл
Захар - 100 г
Сок от 1/2 портокал
Готово руло - 400 г
Сладко от портокалови корички - 80 г
Желатин - 20 г
Шоколадови пръчици за украса
1. Рикотата, сметаната, захарта, сокът от портокал, част от прецеденият сироп от сладкото и разтвореният желатин се разбиват на крем. Желатинът първо се накисва в малко студена вода, след това леко се загрява и така се разтваря.
2. Рулото се разрязва на части по дължина и с него се облепят стените и основата на форма с кухненско фолио. С останалата част от сладкото рулото се намазва и в него се излива кремообразната смес.
3. Поставя се в хладилник за 2 часа и се украсява с шоколадови пръчици.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО