Рикота (пълномаслена извара) - 400 г
Сладкарска сметана - 200 мл
Захар - 100 г
Сок от 1/2 портокал
Готово руло - 400 г
Сладко от портокалови корички - 80 г
Желатин - 20 г
Шоколадови пръчици за украса
1. Рикотата, сметаната, захарта, сокът от портокал, част от прецеденият сироп от сладкото и разтвореният желатин се разбиват на крем. Желатинът първо се накисва в малко студена вода, след това леко се загрява и така се разтваря.
2. Рулото се разрязва на части по дължина и с него се облепят стените и основата на форма с кухненско фолио. С останалата част от сладкото рулото се намазва и в него се излива кремообразната смес.
3. Поставя се в хладилник за 2 часа и се украсява с шоколадови пръчици.
ИЗБРАНО