125 г краве масло
500 г маскарпоне
400 г заквасена сметана
200 г пудра захар
2 бр. ванилия
2 бр. желатин
сладко по избор
Бисквитите се натрошават и се смесват с предварително разтопеното краве масло. Получава се тесто, което се разстила в съда, в които ще бъде тортата. Оформя се като блат и се оставя за 15-20 минути в хладилника.
През това време с миксер се разбиват маскарпоне, пудра захар, ванилия и сметаната, докато се получи пухкава еднородна смес, и към нея се добавя предварително накиснатия желатин (преди да се добави, желатинът се стопля за малко в микровълнова фурна).
С готовият крем се залива бисквитения блат и пак се оставя за малко в хладилник да стегне. Вторият желатин се накисва и добавя в 1 буркан сладко, с които се залива тортата. Хубаво е да престои една вечер в хладилник преди консумация.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО