Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Продукти за питката: 500гр. брашно, 250 мл. вода, 1/3 кубче мая, 2 супени лъжици зехтин, 1 чаена лъжичка сол. За намазване: 20 гр. масло и три големи скилидки чесън.

 
От брашното, солта, водата, зехтина и маята приготвяме тесто, което оставяме да втаса на топличко 30 минути. Премесваме с мъничко брашно. Растиламе в тава, нека да е по-голяма - търсим площ. Оставяме още 15 минути да довтаса. Слагаме в загрята до 200 градуса фурна и печем 30-40 мин. Опечената питка изваждаме и обмазваме със смес, приготвена от счукания чесън и омекналото масло. Покриваме с кърпа и оставяме да си поеме за около 10-15 мин.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин краве масло чесън бяло брашно прясна мая вода

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче