Продукти за питката: 500гр. брашно, 250 мл. вода, 1/3 кубче мая, 2 супени лъжици зехтин, 1 чаена лъжичка сол. За намазване: 20 гр. масло и три големи скилидки чесън.
От брашното, солта, водата, зехтина и маята приготвяме тесто, което оставяме да втаса на топличко 30 минути. Премесваме с мъничко брашно. Растиламе в тава, нека да е по-голяма - търсим площ. Оставяме още 15 минути да довтаса. Слагаме в загрята до 200 градуса фурна и печем 30-40 мин. Опечената питка изваждаме и обмазваме със смес, приготвена от счукания чесън и омекналото масло. Покриваме с кърпа и оставяме да си поеме за около 10-15 мин.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО