Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Бьоф Строганов

От Кристина Лепарова Кристина Лепарова
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

Продукти: 400 - 500гр. телешки шол, 2гл. лук, 150 - 200гр. гъби, 50гр. масло, 50мл. бяло вино, 2 с л брашно, 50 мл доматен сок, 100 мл течна сметана, пипер, сол

Месото нарязваме на жулиени. Поръсваме с брашното и пипера. Разбъркваме и ги оставяме така. В тиган с разтопеното масло запържваме до златисто жулиените от всички страни (около 7 мин.) Изваждаме месото в чиния и в същата мазнина запържваме лука и гъбите до златисто.
Изваждаме месото в чиния, а в мазнината запържваме лука и гъбите до златисто.
Заливаме с виното, разбъркваме и оставяме да се изпари.
Добавяме доматения сос и бъркаме до сгъстяване
След това връщаме месото при продуктите и посоляваме
Добавяме сметаната и разбъркваме добре.
Махаме ястието от огъня.

Може да го гарнираме с пържени картофки на тънки лентички и със запържени моркови на тънки лентички. И естествено е идеално ястие за студените зимни дни плюс чаша червено вино - Мерло или Мавруд (за предпочитане).

Дайте оценка:

Тагове: бяло вино краве масло сол лук бяло брашно гъби

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче