Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

замразено бутер тесто,
1 яйце,
1 ч.л. пр.мляко,
яйчна салата (варени яйца, майонеза, зеленчуци, по желание-шунка), сладкарска боя – жълта и червена


Загрейте фурната до 200 градуса, разбийте леко яйцето с млякото. Размразеното тесто леко разгънете, като се стараете да не нарушите правоъгълната му форма. Внимателно нарежете тестото на ивици с ширина 1,5-2см.
Всяко парче намажете с разбитото яйце. От лентичките оформете ролца, отначало внимателно ги загънете с пръсти, а след това-с две ръце ги разточете на тънки и дълги нишки. Преди да ги сгънете, отново ги намажете с яйце.
Внимателно изтънете края на нишката и навийте на формички за фунийки. Трябва да внимавате плътно да покриете формата, да не остават дупки. По този начин действате със всички „моркови”. Застилате тавата с хартия за печене. Смесете жълтата и червената боя в пропорция 15:1 – трябва да се получи наситен оранжев цвят. С четка украсете морковите и ги поставете в тавата. Изпечете до готовност. След 5 минути внимателно извадете формичките. Преди поднасянето напълнете с яйчната салата. Разбира се пълнежа може да замените с друг по ваш избор. В салатата вмъкнете зелена клонка.
Плънката може да бъде всякаква, според вашия вкус.

Дайте оценка:

Тагове: яйца прясно мляко бутер тесто

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче