Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Бутерки с чедър и бекон

Може да използвате кашкавал или друго любимо сирене

10’ Подготовка
15’ Време за готвене
6 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 лист бутер тесто
  • 3 супени сирене за мазане
  • 1 чаена лъжичка дижонска горчица
  • 6 парченца сушен пушен бекон
  • 100 г зряло сирене чедър, грюер или кашкавал
  • 1 яйце, разбито

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната до 200 градуса.
  2. Развийте тестото върху лист пергаментова хартия за печене и го нарежете на шест квадрата.
  3. Сиренето за мазане се смесва с горчицата и смлян черен пипер.
  4. Разточете всеки квадрат тесто внимателно диагонално - от долния му ъгъл към противоположния му горен. Направете го само от едната страна.
  5. Намажете топеното сирене върху всеки от тестените квадрати, след което поставете отгоре парче бекон и накая - чедъра.
  6. Намажете разточените ъгли на тестото с разбитото яйце и прегънете през горната част на пълнежа, за да се слепят.
  7. Намажете бутерката отгоре с още яйце, след това преместете пергаментовата хартия направо в тава и печете 15-20 минути, докато сиренето се разтопи и тестото стане златисто.
  8. Прехвърлете върху решетка за охлаждане за 5-10 минути, преди да сервирате бутерките.

Дайте оценка:

Тагове: горчица бекон яйца крема сирене чедър бутер тесто

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче