Необходими продукти:
- 1 лист бутер тесто
- 3 супени сирене за мазане
- 1 чаена лъжичка дижонска горчица
- 6 парченца сушен пушен бекон
- 100 г зряло сирене чедър, грюер или кашкавал
- 1 яйце, разбито
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 200 градуса.
- Развийте тестото върху лист пергаментова хартия за печене и го нарежете на шест квадрата.
- Сиренето за мазане се смесва с горчицата и смлян черен пипер.
- Разточете всеки квадрат тесто внимателно диагонално - от долния му ъгъл към противоположния му горен. Направете го само от едната страна.
- Намажете топеното сирене върху всеки от тестените квадрати, след което поставете отгоре парче бекон и накая - чедъра.
- Намажете разточените ъгли на тестото с разбитото яйце и прегънете през горната част на пълнежа, за да се слепят.
- Намажете бутерката отгоре с още яйце, след това преместете пергаментовата хартия направо в тава и печете 15-20 минути, докато сиренето се разтопи и тестото стане златисто.
- Прехвърлете върху решетка за охлаждане за 5-10 минути, преди да сервирате бутерките.
ИЗБРАНО