Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Бургери с нахутени кюфтета и кориандър

За любителите на зеленчуците и растителния протеин

15’ Подготовка
10’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 400 г нахут от консерва, изцеден от водата
  • Кората от 1 лимон, плюс сокът от половината
  • 1 ч.л. смлян кимион
  • Малка връзка кориандър, накълцана
  • 1 яйце
  • 1 с.л. зехтин
  • 100 г хлебни трохи от пресен хляб
  • 1 средно голяма глава червен лук, половината наситнена, а другата половина нарязана на полумесеци
  • 4 питки за бургери
  • 1 голям домат, нарязан на филийки
  • ½ краставица, нарязана на филийки
  • Чили сос или друг по желание

Начин на приготвяне:

  1. В кухненски робот или чопър смелете нахута, лимоновата кора, лимоновия сок, половината кориандър, яйцето и кимиона, овкусете със сол.
  2. Сместа се премества в купа и се смесва с 80 г от хлебните трохи и нарязания на кубчета лук.
  3. Оформят се четири кюфтета, минават се през останалите хлебни трохи и от двете страни, след което се охлаждат за поне 10 мин.
  4. Зехтинът се загрява в тиган. В него се изпържват бургерите на средна степен на котлона за 4 мин. от всяка страна.
  5. За да се сглобят бургерите, питките се разрязват на две половини. Във всяка се слага по резен домат, няколко резена червен лук и краставица, няколко пръски от чили соса и останалия кориандър.
  6. Сервират се топли, като към тях може да се прибави гарнитура от прясна салата или пържени картофки.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин кориандър червен лук домати краставици бургер чили лимон яйца хляб лимонов сок питки за бургер кимион нахут

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче