Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
Брауни слой: 125г масло 125г черен шоколад 100г фина захар 70г кафява захар 2 яйца няколко капки ванилов екстракт щипка сол 80г брашно 20г какао Чийзкейк слой: 225г нискомаслено крем сирене 50г захар 1 яйце 50г брашно настъргана кора от 1/2 лимон 70г малини

Фурната се загрява на 180°C. Форма с размери 20х20см се намазва с мазнина и покрива с хартия за печене. Маслото и черния шоколад се разтопяват на водна баня или в микровълновата фурна на ниска мощност. Оставят се да се охладят за 5 минути. Към тях се добавят двата вида захар, ванилията и яйцата, едно по едно, като се разбърква добре след всяко. Брашното, какаото и солта се пресяват и добавят към сместа. Разбъркват се внимателно, до получаване на хомогенна смес. Брауни слоя се разпределя равномерно в покритата с хартия за печене тава. За чийзкейк слоя крем сиренето се разбива със захарта и яйцето до получаване на фин крем. Добавят се брашното и настърганата лимонова кора и отново се разбива. Получената смес се излива върху брауни слоя и с помощта на лъжица се правят въртеливи движения, за да се получи мраморен ефект. Отгоре се разпределят пресни малини и се притискат леко, за да потънат в сместа. Десертът се пече 30-40 минути или докато клечка, забита в центъра, излезе с няколко влажни трохи. Охлажда се напълно, след което се разрязва на квадрати.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче