Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Брауни чийзкейк ”Червено кадифе”

Изкусителен десерт за специални поводи

От Соня Шатева Соня Шатева

Необходими продукти:

Те са в количество, което е подходящо за форма 27/18 см или квадратна 22 см

За блата:

  • 100 г масло
  • 60 г черен шоколад, начупен
  • 180 г захар (3/4 ч.ч.)
  • 1 пакетче ванилена захар
  • 2 яйца L размер
  • червена боя за готвене (сложих 1/2 от прахчето в кутийката)
  • 100 г брашно (2/3 ч.ч.)
  • щипка сол
  • 1/2 ч.ч. начупени ядки по избор


За горния слой:

  • 240 г крема сирене
  • 50 г пудра захар (1/3 ч.ч.)
  • 1/2 капсула ванилия
  • лимонова кора или 1/2 капсула есенция
  • 1 яйце L размер

Начин на приготвяне:

 

  1. Тавата се намаслява и се покрива с хартия за печене. Хартията също се намаслява добре.
  2. Брашното се пресява със солта.
  3. Шоколадът и маслото се разтопяват в микровълнова фурна до получаване на гладка смес - 2 минути.
  4. Яйцата се разбиват със захарта.
  5. Прибавя се шоколадовата смес. Добавя се боята - трябва да се получи наситен червен цвят.
  6. Накрая се добавят брашното и ванилията, разбърква се и се изсипва в тавата.
  7. Тестото е доста гъсто и се разнася внимателно с лъжица.
  8. Върху тестото се подреждат цели печени лешници или ядки по избор.
  9. Крема сиренето се разбива с яйцето, захарта и ванилията. Прибавя се лимоновата кора (есенция).
  10. Получената гладка смес се разпределя върху шоколадовата и с вилица се смесва с нея.
  11. Пече се на 170 градуса за 35-40 минути.
  12. Сладкишът е готов, когато клечка остава суха, но в средата е леко влажен.
  13. Изчаква се да изстине напълно и се реже на желаните формички.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче