сусамов тахан - 100 г
мед - 100 г
орехи - 150 г
кашу (или други ядки) - 50 г
сушени кайсии, стафиди - 100 г
канела - 5 г
ликьор по избор - 15 мл
кора от 1/2 лимон
пуканки от амарант за овалване
Кайсиите и стафидите се накисват в гореща вода за 10 минути и се прецеждат. С миксер се смилат всички описани продукти, като трябва да се получи ароматна пластична смес.
От нея се слага в малки формички, които се поставят на хладно за 1-2 часа.
В силно нагорещен съд се изсипва амарантът.
Пуканките са готови за 2-3 минути и трябва да се наблюдават през стъклен капак, за да не изгорят.
Бонбоните се изваждат от формичките и се овалват в готовите и охладени пуканки.
ИЗБРАНО