Необходими продукти:
- 500 г суров маслен боб
- 100 мл зехтин
- 3 малки глави червен лук, нарязани на ситно
- 2 големи моркова, нарязани на ситно
- 3 стръка целина, нарязани на ситно
- 4 сушени домата, нарязани
- 1 кг зрели домати, обелени и почистени от семките и нарязани на ситно
- 4 скилидки чесън, наситнени
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 ч.л. смляна канела
- 2 с.л. доматено пюре
- 1 ч.л. захар
- ½ връзка магданоз, нарязан на ситно
- ½ връзка копър, нарязан на ситно
- 100 г фета, натрошена
Начин на приготвяне:
- Сварете боба според описанието на опаковката или според вашите предпочитания.
- Загрейте зехтина в голям съд с капак и запържете лука, морковите и целината, докато омекнат.
- Сложете боба и останалите съставки, като оставите за по-късно половината от магданоза, копъра и фетата. Гответе още 5 мин.
- Загрейте фурната на 180 градуса. Прехвърлете ястието в тава, покрийте я с алуминиево фолио и гответе за 40 мин. От време на време проверявайте дали не е необходима още вода, за да не изсъхне бобът.
- Махнете фолиото и печете още 10 мин.
- Точно преди сервиране сложете останалите магданоз, копър и сирене, след което поднесете в широки купички.
ИЗБРАНО