Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Бобена яхния на фурна със сушени домати и фета

Внесете разнообразие в класическата рецепта

30’ Подготовка
75’ Време за готвене
6 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 500 г суров маслен боб
  • 100 мл зехтин
  • 3 малки глави червен лук, нарязани на ситно
  • 2 големи моркова, нарязани на ситно
  • 3 стръка целина, нарязани на ситно
  • 4 сушени домата, нарязани
  • 1 кг зрели домати, обелени и почистени от семките и нарязани на ситно
  • 4 скилидки чесън, наситнени
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 ч.л. смляна канела
  • 2 с.л. доматено пюре
  • 1 ч.л. захар
  • ½ връзка магданоз, нарязан на ситно
  • ½ връзка копър, нарязан на ситно
  • 100 г фета, натрошена

Начин на приготвяне:

  1. Сварете боба според описанието на опаковката или според вашите предпочитания.
  2. Загрейте зехтина в голям съд с капак и запържете лука, морковите и целината, докато омекнат.
  3. Сложете боба и останалите съставки, като оставите за по-късно половината от магданоза, копъра и фетата. Гответе още 5 мин.
  4. Загрейте фурната на 180 градуса. Прехвърлете ястието в тава, покрийте я с алуминиево фолио и гответе за 40 мин. От време на време проверявайте дали не е необходима още вода, за да не изсъхне бобът.
  5. Махнете фолиото и печете още 10 мин.
  6. Точно преди сервиране сложете останалите магданоз, копър и сирене, след което поднесете в широки купички.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин черен пипер червен лук домати моркови целина пресен магданоз пресен копър бяла захар канела боб доматено пюре сирене сушени домати

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче