Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Баварска зима: Хотдог с кисело зеле

Камината не спира и си хапваме с по чаша бира

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
0’ Подготовка
10’ Време за готвене
2 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 2 франзелки или питки за хотдог
  • 2 тънки и дълги наденички, дебърцини или друг вид вурстчета
  • 1 шепа кисело зеле, наситнено
  • Олио
  • Черен пипер
  • Червен пипер
  • 2 с.л. майонеза
  • Сушен пържен лук
  • Дижонска горчица, по желание

Снимка: iStock by Getty Images • Снимката е с илюстративна цел

Начин на приготвяне:

  1. В страничната част на питките се прави надлъжен прорез, като се внимава да не се разделят напълно на две части.
  2. Върху нагорещен тиган или плоча за печене се поставят наденичките и киселото зеле и се поливат с малко олио.
  3. Върху зелето се поръсва черен и щипка червен пипер.
  4. Наденичките се обръщат от всички страни и когато хванат коричка, са готови.
  5. На дъното на процепа на всяка от питките се слага по 1 с.л. майонеза, отгоре се поставят вурстовете и се ръси от киселото зеле.
  6. Двата хотдога се поръсват със сушения пържен лук и по желание се слага малко горчица.

 

Дайте оценка:

Тагове: черен пипер кисело зеле горчица олио лук питка пушен червен пипер хляб майонеза

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче