Необходими продукти:
- 500 г свинско контрафиле, цяло парче
- 500 г карначета
- Олио
- Сол
- Черен пипер
- Червен пипер
- Ябълков оцет
Купете тигани
За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган
Начин на приготвяне:
- Карначетата се нарязват на равни части, а контрафилето на не много дебели пържоли, които старателно се начукват до степен, както казват старите хора, "да се чете вестник през тях".
- На силно загрят тиган с няколко капки олио на дъното се слага една пържола и 2-3 карначета. Всичко се поръсва със сол, черен и червен пипер, а после мезетата се обръщат и пак се овкусяват. Преди да са готови, мръвките се напръскват с малко ябълков оцет и тиганът се раздрусва.
- Вадят се и се нарязват. Всяка порция се сервира на гостите веднага и се започва следващата. Това означава, че един от домакините трябва да е "дежурен" на печката, затова би било много любезно да му се занесе бира или вино, за да му е по-леко готвенето.
- Да ви е сладко!
ИЗБРАНО