Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Бързо мезе за бира: Свински "чипс" и карначета

Лесна рецепта за неочаквани гости

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
5’ Подготовка
30’ Време за готвене
8 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 500 г свинско контрафиле, цяло парче
  • 500 г карначета
  • Олио
  • Сол
  • Черен пипер
  • Червен пипер
  • Ябълков оцет

Купете тигани

За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган

Начин на приготвяне:

  1. Карначетата се нарязват на равни части, а контрафилето на не много дебели пържоли, които старателно се начукват до степен, както казват старите хора, "да се чете вестник през тях".
  2. На силно загрят тиган с няколко капки олио на дъното се слага една пържола и 2-3 карначета. Всичко се поръсва със сол, черен и червен пипер, а после мезетата се обръщат и пак се овкусяват. Преди да са готови, мръвките се напръскват с малко ябълков оцет и тиганът се раздрусва.
  3. Вадят се и се нарязват. Всяка порция се сервира на гостите веднага и се започва следващата. Това означава, че един от домакините трябва да е "дежурен" на печката, затова би било много любезно да му се занесе бира или вино, за да му е по-леко готвенето.
  4. Да ви е сладко!

Дайте оценка:

Тагове: черен пипер червен пипер бира червено вино свинско