Необходими продукти:
- 1 супена лъжица масло
- 1 глава лук, наситнена
- 1 голям картоф, нарязан на малки кубчета
- 1 патладжан, нарязан на кубчета
- 250 г печурки
- 2-4 супени лъжици къри паста (в зависимост от това колко люто обичате)
- 150 мл зеленчуков бульон
- 400 мл кокосово мляко с ниска масленост
- нарязан кориандър, за сервиране
Начин на приготвяне:
- Загрейте олиото в голяма тенджера, добавете лука и картофите. Покрийте, след това гответе на слаб огън за 5 минути, докато картофите започнат да омекват. Сложете патладжана и гъбите и продължете да готвите още няколко минути.
- Разбъркайте къри пастата, залейте с бульона и кокосовото мляко. Оставете да заври, след което оставете да къкри за 10 минути, или докато картофите омекнат.
- Поръсете кориандъра и сервирайте с ориз или наан хляб.