Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Бързи лава кейкове

С течен шоколадов център и сладолед

15’ Подготовка
20’ Време за готвене
6 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 100 г масло
  • 100 г черен шоколад, накълцан на едро
  • 150 г кафява захар
  • 3 големи яйца
  • ½ ч.л. ванилов екстракт
  • 50 г брашно

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 200 градуса.
  2. Намаслете 6 огнеупорни купички и ги поставете в плоска тава.
  3. Разтопете маслото и шоколада на водна баня. Оставете сместа настрани за 15 мин., за да се охлади.
  4. С помощта на миксер разбъркайте в шоколада кафявата захар, след което прибавете едно по едно яйцата. Накрая сипете ваниловия екстракт и брашното.
  5. Разпределете сместа в купичките и печете кейковете за 10-12 мин. Отвън трябва да имат коричка, но отвътре - да са с течен център.
  6. За да ги извадите по-лесно от купичките, минете с нож много внимателно по окръжността на кексчето. Прехвърлете в чиния за сервиране, поръсете ги с пудра захар и гарнирайте с горски плодове и сладолед.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло яйца ванилия черен шоколад бяло брашно кафява захар

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче