Необходими продукти:
- 100 г масло
- 100 г черен шоколад, накълцан на едро
- 150 г кафява захар
- 3 големи яйца
- ½ ч.л. ванилов екстракт
- 50 г брашно
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната на 200 градуса.
- Намаслете 6 огнеупорни купички и ги поставете в плоска тава.
- Разтопете маслото и шоколада на водна баня. Оставете сместа настрани за 15 мин., за да се охлади.
- С помощта на миксер разбъркайте в шоколада кафявата захар, след което прибавете едно по едно яйцата. Накрая сипете ваниловия екстракт и брашното.
- Разпределете сместа в купичките и печете кейковете за 10-12 мин. Отвън трябва да имат коричка, но отвътре - да са с течен център.
- За да ги извадите по-лесно от купичките, минете с нож много внимателно по окръжността на кексчето. Прехвърлете в чиния за сервиране, поръсете ги с пудра захар и гарнирайте с горски плодове и сладолед.
ИЗБРАНО