Необходими продукти:
- Зехтин
- 4 филета от треска
- Главата и костите от рибата, за бульона
- Сол и черен пипер на вкус
- 200 мл вода
- 1 глава кромид лук
- 2 скилидки чесън, на дребно
- Мащерка
- Ябълков оцет
- 1 ч.л. кафява захар
- 300 г домати, минати през ренде
- 2 с.л. доматено пюре
- Краве сирене, за гарнитура
- Риган
- Препечен хляб
Начин на приготвяне:
- Отделете филетата от рибата и ги разполовете, така ще получите 4 броя.
- Загрейте тиган на силен огън и в 3 с.л. зехтин запържете филетата от двете страни. След това ги извадете и ги оставете в една чинийка настрана.
- Сложете главата и костите в същата мазнина и ги запържете за около 2 мин., а след това налейте водата и оставете всичко да покъкри за 5 мин.
- Прецедете получения бульон в една купа и го оставете да почине. Изхвърлете главата и костите.
- Подсушете тигана с кухненска хартия, върнете го на котлона и в 2 с.л. зехтин запържете наситнения кромид лук и чесъна, заедно с малко мащерка.
- Добавете 2 с.л. ябълков оцет и 1 ч.л. кафява захар. Разбъркайте.
- Изсипете настърганите домати, доматеното пюре и бульона отпреди малко и оставете всички продукти да покъкрят за 5 мин., след което поставете филетата от треска в тигана, за да се позадушат.
- Накрая ги обърнете и от другата страна.
- Сервирайте ястието в плоски чинии с гарнитура от плочки краве сирене и филийки от препечен хляб.
Купете тигани
За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган
ИЗБРАНО