Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Бърза яхния от треска

Много приятно за приготвяне и невероятно вкусно ястие

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
5’ Подготовка
25’ Време за готвене
2 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • Зехтин
  • 4 филета от треска
  • Главата и костите от рибата, за бульона
  • Сол и черен пипер на вкус
  • 200 мл вода
  • 1 глава кромид лук
  • 2 скилидки чесън, на дребно
  • Мащерка
  • Ябълков оцет
  • 1 ч.л. кафява захар
  • 300 г домати, минати през ренде
  • 2 с.л. доматено пюре
  • Краве сирене, за гарнитура
  • Риган
  • Препечен хляб

Снимка: iStock by Getty Images • Снимката е с илюстративна цел

Начин на приготвяне:

  1. Отделете филетата от рибата и ги разполовете, така ще получите 4 броя.
  2. Загрейте тиган на силен огън и в 3 с.л. зехтин запържете филетата от двете страни. След това ги извадете и ги оставете в една чинийка настрана.
  3. Сложете главата и костите в същата мазнина и ги запържете за около 2 мин., а след това налейте водата и оставете всичко да покъкри за 5 мин.
  4. Прецедете получения бульон в една купа и го оставете да почине. Изхвърлете главата и костите.
  5. Подсушете тигана с кухненска хартия, върнете го на котлона и в 2 с.л. зехтин запържете наситнения кромид лук и чесъна, заедно с малко мащерка.
  6. Добавете 2 с.л. ябълков оцет и 1 ч.л. кафява захар. Разбъркайте.
  7. Изсипете настърганите домати, доматеното пюре и бульона отпреди малко и оставете всички продукти да покъкрят за 5 мин., след което поставете филетата от треска в тигана, за да се позадушат.
  8. Накрая ги обърнете и от другата страна.
  9. Сервирайте ястието в плоски чинии с гарнитура от плочки краве сирене и филийки от препечен хляб.

Купете тигани

За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган

Дайте оценка:

Тагове: риба зехтин чесън черен пипер мащерка домати ябълков оцет риган кафява захар хляб краве сирене доматено пюре вода кромид лук

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче