Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
Продукти за блатовете: 
200 г подсладено кондензирано мляко Pilos
1 яйце
1/2 ч.л. сода бикарбонат
220 г брашно
1 ванилия на прах
няколко капки оцет или лимонов сок (за содата)

За крема:
200 г крема сирене
400 г йогурт Pilos
200 г подсладено кондензирано мляко
няколко капки есенция ванилия

Диаметър на тортата 20 см, за 12 порции.

Приготвяне на блатовете:
В купа слагаме кондензираното мляко и яйцето. Разбъркваме. Добавяме брашното и содата, която преди това сме наръсили с оцета. Разбъркваме и омесваме меко тесто. Разделяме тестото на 4 топчета. Включваме котлона на умерена температура и слагаме тиган с незалепващо покритие да се загрее. Взимаме едно топче и го разточваме на тънка кора. С чиния или друга форма изрязваме кръг с диаметър 20 см. Надупчваме с вилица. Внимателно взимаме кората, слагаме я в тигана и печем няколко секунди (докато се появят мехури и кората отдолу покафенее). След това обръщаме и печем няколко секунди и от другата страна. Така подготвяме и изпичаме цялото тесто. Важно е корите да се пекат за кратко, за да останат меки.

Приготвяне на крема:
Слагаме всички съставки за крема в купа и разбъркваме (или разбиваме) до хомогенна смес. Кремът не е много гъст, затова е хубаво тортата да се сглоби във форма. Редуваме блат, крем, блат, крем и т.н. След като подредим тортата, отгоре поръсваме с ядки или трохи от блатовете (един блат печем до хрупкавост и след това смиламе на трохи). Прибираме тортата в хладилник за най-малко 4 часа.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче