Необходими продукти:
- Кори за баница
- 100 г сварени макарони
- 50 г шунка, накъсана на дребни парчета
- 50 г краве сирене
- Зехтин
- Кашкавал, настърган
- 2 с.л. майонеза
- Сол
- Черен пипер
- Риган
- Краве масло
Начин на приготвяне:
- Сварете макароните според инструкцията на пакета и ги отцедете.
- Разбъркайте ги в една купа с настъргания кашкавал, сиренето, майонезата и поръсете със зехтин, сол, черен пипер и риган.
- Загрейте голям тиган с малко зехтин и 1 ч.л. краве масло на дъното.
- Вземете три кори и ги сложете вътре, така че да покрият половината от тигана, а другата половина да излизат извън него.
- Направете същото с още три кори и за другата половина на съда. Добре е двете парчета да се застъпят леко по средата.
- Изсипете макаронената плънка и я завийте с излизащата навън част от корите.
- Намажете горната част така получената баница с малко разтопено масло или зехтин.
- Гответе за около 5 мин., или докато долната част на баницата започне да хваща коричка.
- Прехвърлете специалитета в плоска чиния и го обърнете "надолу с главата" в тигана, за да се запържи и другата му страна.
- Сервирайте по желание с купичка кисело мляко.
ИЗБРАНО