Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Бърза баница в тиган

Направете си вкусна бърза закуска за броени минути

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
7’ Подготовка
10’ Време за готвене
3 Порции
2 Трудност

Необходими продукти:

  • Кори за баница
  • 100 г сварени макарони
  • 50 г шунка, накъсана на дребни парчета
  • 50 г краве сирене
  • Зехтин
  • Кашкавал, настърган
  • 2 с.л. майонеза
  • Сол
  • Черен пипер
  • Риган
  • Краве масло

Начин на приготвяне:

  1. Сварете макароните според инструкцията на пакета и ги отцедете.
  2. Разбъркайте ги в една купа с настъргания кашкавал, сиренето, майонезата и поръсете със зехтин, сол, черен пипер и риган.
  3. Загрейте голям тиган с малко зехтин и 1 ч.л. краве масло на дъното.
  4. Вземете три кори и ги сложете вътре, така че да покрият половината от тигана, а другата половина да излизат извън него.
  5. Направете същото с още три кори и за другата половина на съда. Добре е двете парчета да се застъпят леко по средата.
  6. Изсипете макаронената плънка и я завийте с излизащата навън част от корите.
  7. Намажете горната част така получената баница с малко разтопено масло или зехтин.
  8. Гответе за около 5 мин., или докато долната част на баницата започне да хваща коричка.
  9. Прехвърлете специалитета в плоска чиния и го обърнете "надолу с главата" в тигана, за да се запържи и другата му страна.
  10. Сервирайте по желание с купичка кисело мляко.

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин краве масло сол черен пипер риган майонеза краве сирене кашкавал шунка кори за баница макарони

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче