Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Бърз и невероятно вкусен ягодов мус

Охладете и поднесете с накълцан шамфъстък и бял шоколад

20’ Подготовка
5’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 500 г ягоди, почистени и нарязани на половинки, по-едрите нарязани на четвъртинки
  • Сокът и настърганата кора на 1 лимон
  • 100 г пудра захар
  • 150 мл маскарпоне
  • 300 сметана
  • 1 супена лъжица паста от ванилия или няколко капки ванилова есенция

Начин на приготвяне:

  1. Сложете ягодите, лимоновия сок, захарта и 2 супени лъжици вода в голям тиган на средно силен огън и гответе 5 минути, докато плодовете омекнат. Преместете сместа в купа и оставете да изстине.
  2. Изсипете 300 г от сместа в блендер (останалото оставете за по-късно), разбийте до гладкост и прецедете.
  3. Разбийте маскарпонето в голяма купа, след това добавете сметаната, пастата от ванилия и лимоновата кора и разбийте отново, докато започне да се сгъстява.
  4. Добавете прецеденото ягодово пюре.
  5. Изсипете муса в стъклени чаши и отгоре сложете от останалия сироп от ягоди.
  6. По желание може да го поръсите с накълцан шамфъстък и настърган бял шоколад.
  7. Охладете преди сервиране за максимална наслада.

Дайте оценка:

Тагове: ягоди лимон маскарпоне пудра захар ванилия сладкарска сметана