5 яйца
1-2 пиперки
1/2 връзка зелен лук
350 г сирене
3-4 стръкчета пресен копър олио (зехтин)
черен пипер
червен пипер
сол
Тиквичките се почистват и нарязват на шайби с дебелина 0,5-1 см. Сиренето се настъргва, към него се прибавят разбитите яйца, нарязаните лук, пиперки и копър.
Подправя се на вкус с черен, червен пипер, сол. Добавят се 2-3 с.л. олио и 150 мл вода.
В по-дълбока намазнена тава се редят пласт тиквички и се залива със сместа. Продължава се с реденето до изчерпване на количествата, като последна трябва да е сместа. Пече се в предварително загрята на 220 градуса фурна до зачервяване.
По желание към края на печенето може да поръсите ястието с настърган кашкавал. Към последната част от сместа, която остава за заливане, може да добавите1-2 с. л. кисело мляко и 1 с.л. брашно. Получава се нещо като заливка за мусака. Друг вариант е, когато ястието е добре запечено, да чукнете отгоре няколко яйца.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО