Необходими продукти:
- 6 яйца
- 160 г краве сирене, натрошено
- 1 чушка, на едро
- 1 домат, на едро
- 2 скилидки чесън
- Стръкове копър
- Черен пипер
- Краве масло
- Зехтин
Купете тигани
За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган
Начин на приготвяне:
- Разбъркайте яйцата в дълбока купа и добавете натрошеното сирене. Овкусете с малко сол и черен пипер. Разбъркайте повторно.
- Загрейте тиган на умерен огън с малко масло и зехтин на дъното.
- Нарежете домата на едро и го запържете до омекване. Прибавете и чушката, също нарязана на едро, както и наситнения чесън.
- След 3 мин. излейте яйчната смес и леко засилете огъня. Бъркайте ястието до желаната степен на рохкост или твърдост на яйцата.
- Поръсете с още малко черен пипер и пресен копър, накъсан на едро. Сервирайте гозбата, както си е в тигана, върху дървена дъска.
ИЗБРАНО