чубрицзахар*свинско месо от бут - 1 кг.
*свинско месо от врат - 1 кг.
*домашна наденица - 3 бр.
*големи глави кромид лук - 2 бр.
*малки глави кромид лук - 3 бр.
*тиквички - 2 бр.
*зелени и червени чупки по 2 бр.
*патладжан - 1 бр.
*гъби печурки - 250 гр.
*млян черен пипер на вкус
*млян кимион на вкус
*млян бахар на вкус
*ситно смляна чубица на вкус
За маринатата:
*соев сос - 150 мл.
*коняк - 150 мл.
*зехтин - 2 с.л. + 3 с.л. за зеленчуците
*кафява захар - 1 ч.л.
Пригответе от предния ден месото с маринатата, за да се овкуси по-добре. Нарежете свинското от бут на пържоли. Натъркайте от всички страни със сухите подправки и сложете в тавичка. Направете маринатата, като смесите продуктите за нея в малка купичка и ги залеете с половината от нея. Нарежете месото от врат на хапки и мариновайте по същия начин. Разбъркайте добре.
Накиснете дървени шишчета във вода.
Нарежете тиквичките и патладжана на ленти. Посолете и полейте с малко зехтин. Нарежете малките глави лук на шайби и ги нанижете внимателно на дървени шишчета напречно. Намажете със зехтин.
Чушките изчистете от семето и нарежете заедно с лука на парчета, големи колкото хапките от месото. Нарежете и гъбите наполовина. Пригответе шишчетата, като редувате месо, лук, гъби, месо, чушка червена, лук, месо, зелена чушка, гъби, месо и т.н. Целта е да се получат колкото се може по-пъстри.
Печете пържолите, шишчетата и наденицата на умерено загрята скара или жарава за около 20 мин. Наред с тях изпечете и зеленчуците за да се смесват ароматите им по време на печене. След готовност на лентите от тиквички и патладжан ги нанижете и тях на шишчета като ги нагъвате, за по фолям ефект при поднасяне.Сервирайте топли със салата по ваш вкус.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност