500 г настъргана на ренде тиква,
50 г галета,
1 кафена чаша едро счукани орехи,
1 кафена чаша захар,
1/2 ч. л. канела,
120 мл мазнина (олио, масло, маргарин),
300 г кори за баница (10 броя тънки кори по около 30 г)
Тиквата се бели и настъргва на ренде.
В купа се смесват захарта, счуканите орехи и галетата.
Корите се разстилат и всяка се маже с леко затоплената мазнина. Слепват се 2 по 2. Тавичката се намазва с мазнина.
Върху всяка двойка слепени кори се реди от плънката и се поръсва със сухата смес от орехи, захар и галета- около 3 с.л.на кора.
Навиват се на руло и се подреждат в тавата
Отгоре се намазва много добре с мазнина
Пече се в предварително загрята на 180-200 С фурна до златисто - около 35 минути.
Изважда се и се оставя да изстине покрита с кърпа.
Преди сервиране може да поръси с пудра захар
500 г настъргана на ренде тиква,
50 г галета,
1 кафена чаша едро счукани орехи,
1 кафена чаша захар,
1/2 ч. л. канела,
120 мл мазнина (олио, масло, маргарин),
300 г кори за баница (10 броя тънки кори по около 30 г)
Тиквата се бели и настъргва на ренде.
В купа се смесват захарта, счуканите орехи и галетата.
Корите се разстилат и всяка се маже с леко затоплената мазнина. Слепват се 2 по 2. Тавичката се намазва с мазнина.
Върху всяка двойка слепени кори се реди от плънката и се поръсва със сухата смес от орехи, захар и галета- около 3 с.л.на кора.
Навиват се на руло и се подреждат в тавата
Отгоре се намазва много добре с мазнина
Пече се в предварително загрята на 180-200 С фурна до златисто - около 35 минути.
Изважда се и се оставя да изстине покрита с кърпа.
Преди сервиране може да поръси с пудра захар
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност