1 пакет пудинг ванилия с варене
1 с. л. царевично нишесте за сгъстяване
600 мл прясно мляко
5 с. л. захар
1 с. л. краве масло
кора портокал
Сироп:
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. вода
ванилия
кокосови стърготини за поръсване
Приготвяме сиропа от вода, захар ,ванилия да заври 4-5 минути и оставяме да се охлади. Загряваме прясното мляко със захарта и портокаловата кора, изваждаме кората и добавям пудинга и нишестето разбити с малка част от прясното мляко и ванилията. Бърка се, докато сгъсти, сваляме от котлона и разбъркваме с маслото. Пресипах в купа и оставих за кратко във фризера да стегне по-бързо. Вземат се две кори, потясната страна се разпределят 3-4 с. л. крем. Двата края се подвиват навътре и навиваме на руло да не изтича пудинга. Така се приготвят и останалите кори. Нареждат се рулата в намаслена тава, отгоре се полива с малко олио и печем в загрята фурна 180 градуса с вентилатор 30 минути. Изважда се, обилно се полива със захарния сироп и поръсваме с кокос. Охладена, баницата се нарязва и сервира.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО