Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
200 гр. бял шоколад “Fin Carre” 5 банана 6-7 капки растителна мазнина Шоколадови вафлени топчета Crispy Choc на First Choice (за очите на духчетата) Бамбукови клечки за шишчета или клечки за сладолед

Слагаме бананите в хладилника час, два по-рано, за по-бързо охлаждане на шоколада при работа. Започваме с подготовката, като разрязваме достатъчно топчета на две за вафлени очи (и усти) за 10 духчета. Също така си обелваме бананите и ги разрязваме на две. Отрязваме още малко от към средата на бананите, за да не натежат на клечките. Всяка половинка се бодва на бамбукова клечка или на сгъната такава на две, за да е по-стабилно. Връщаме бананите в хладилника и през това време си темперираме белия шоколад на водна баня, заедно с няколко капки зехтин, или олио. Това прави шоколада по-лъскав. Овалваме всяка половина в бял шоколад и бързичко слагаме на всяко духче тъмни формички за физиономия. Забучваме духчетата на нещо стабилно. После ги тикваме в хладилника да се охладят. Ако имате още банани може да ги забучите на тях, понеже се оказва, че правят много стабилна поставка. TRICK OR TREAT

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче