Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
За тестото:
260 г брашно
120 г краве масло
2 яйца
щипка сол
1 с.л. захар
морска сол

За крема:
750 мл прясно мляко
6 с.л. царевично нишесте
1 пакетче ванилова захар
3 с.л. тъмен ром 
150 г захар
4 с.л. масло
4 яйца

За гарниране
4 банана
300 мл животинска сметана 
2 с.л. захар
кокосови стърготини

Брашното добре се смесва със солта и захарта. Предварително сме го пресели. Прибавя се маслото, нарязано на кубчета, и се стрива с ръце, докато се получат нещо като трохи, не трябва да е много твърдо маслото, но не трябва и да е размекнато. Аз ползвам немско, тъй като е по-хубаво и по-ароматно. Разбиваме яйцата с миксер много добрe. Яйцата се прибавят и се разбъркват с останалата смес. Тестото се прибира във фризер за 10 минути леко да стегне, закриваме го със свежо фолио. След това го точим с точилка върху набрашнен плот на тънка кора и слагаме в тава с диаметър около 22 см. Поставя се лист хартия за печене и върху нея се изсипва морска сол. Пече се в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор за 10 минути с хартията и солта. И още 10 минути без тях. След това се оставя да се охлади. Прясното мляко за крема се загрява със захарта, като бъркаме от време на време. Разбиваме целите яйца и двата жълтъка, прибавяйки царевичното нишесте и ваниловата захар, като аз ползвам на "Йоткер", но може и ванилия. Разбъркваме. Смесваме яйчената и млечната смес и готвим, докато се получи крем. Слагаме маслото, като е готов. Разбъркваме добре, след това овкусяваме с рома и пак разбъркваме. Обелваме бананите и ги режем на тънки шайби. Върху вече изпечения блат се слага малко от крема, после бананите на кръгчета, крем, банани. И така се завършва пак с крем. Става на редчета. Оставяме пая в хладилника. След като видим, че е стегнал, декорираме с разбитата със захарта сметана и стърготините.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче