За баклавата:
1 пакетче канела,
1 пакетче масло 125 гр.,
1 пакет фини кори,
5 яйца,
1 чаена чаша брашно,
2 чаени чаши нарязани орехи,
1 бакпулвер
За сиропа:
3,5-4 чаени чаши вода,
3 чаени чаши захар,
ванилия,
кора от настърган лимон,
1 супена лъжица лимонов сок
Яйцата се разбиват добре със захарта. Прибавят се брашното и бакпулвера, канелата и се разбиват добре. Към сместа се изсипват и орехите. Нареждат се корите, като между тях се ръси с маслото. Блатът се реди на 2 реда, като 1/2 от сместа се изсипва на едната половина, а втората на другата, най-отгоре се покрива с кори. Нарязва се на триъгълници и най-отгоре се залива с мазнината. Пече се в умерена фурна до зачервяване. След това се залива с горещ сироп изстиналата изпечена баклава или обратното.
За баклавата:
1 пакетче канела,
1 пакетче масло 125 гр.,
1 пакет фини кори,
5 яйца,
1 чаена чаша брашно,
2 чаени чаши нарязани орехи,
1 бакпулвер
За сиропа:
3,5-4 чаени чаши вода,
3 чаени чаши захар,
ванилия,
кора от настърган лимон,
1 супена лъжица лимонов сок
Яйцата се разбиват добре със захарта. Прибавят се брашното и бакпулвера, канелата и се разбиват добре. Към сместа се изсипват и орехите. Нареждат се корите, като между тях се ръси с маслото. Блатът се реди на 2 реда, като 1/2 от сместа се изсипва на едната половина, а втората на другата, най-отгоре се покрива с кори. Нарязва се на триъгълници и най-отгоре се залива с мазнината. Пече се в умерена фурна до зачервяване. След това се залива с горещ сироп изстиналата изпечена баклава или обратното.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност