Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
3ч.ч захар 1ч.ч зеленчуково олио 4 леко разбити яйца 400г сварена тиква 3 и 1/2 ч.ч брашно 1ч.л сода 1ч.л сол 1ч.л канела 1ч.л индийско орехче (смляно) 1/2ч.л бакпулвер 1/2ч.л смлян карамфил 1/2ч.л смлян бахар 1/2 ч.ч. вода

Захарта, олиото и яйцата се разбъркват в купа. Добавя се тиквата и се разбива с миксер. Смесват се брашното, содата, солта, канелата, индийското орехче, бакпулвера, карамфила и бахара. Прибавят се към тиквената смес, като се редува с вода и се разбива. Получената смес се изсипва във форма за хляб и се пече в загрята на 180 градуса фурна, около 60 минути. След изваждането на хляба от фурната е добре да постои във формата около 10 минути, за да изстине. Този сочен хляб има вкус на тиквен пай. Подходящ е за вечеря.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче