Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Апетитни кексчета със солен карамел

За почитателите на солено-сладките изкушения

0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

Необходими продукти:

  • 100 г масло на стайна температура
  • 100 г пудра захар
  • 2 яйца
  • 1 ч.л. ванилов екстракт
  • 100 г самонабухващо брашно
  • 1 супена лъжица прясно мляко
  • 6 ч.л. карамелен сос

За глазурата:

  • 75 г масло на стайна температура
  • 150 г пудра захар
  • 200 г карамелен сос
  • щипка морска сол на люспи

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 180 градуса.
  2. Застелете форма за мъфини с 12 дупки с хартиени чашки за мъфини.
  3. Разбийте маслото и захарта с миксер до бледа и пухкава смес. Добавете едно по едно яйцата и ваниловия екстракт.
  4. Сложете на порции брашното, без да спирате миксера, след това и млякото. Разбъркайте до получаването на течно тесто за кекс.
  5. Разпределете сместа в кошничките, като оставите около 2 с.л. от тесто в купата.
  6. Добавете щипка сол към карамеления сос, след това - ½ чаена лъжичка от него към всяко кексче. Покрийте соса с чаена лъжичка от останалото в купата тесто.
  7. Печете кексчетата за 15-20 минути, докато станат златисти. Оставете да изстинат напълно върху решетка.
  8. През това време направете глазурата. Разбийте заедно маслото и половината от пудрата захар, след това добавете и останалата пудра захар и разбийте енергично, докато стане бледа и пухкава смес.
  9. Смесете половината от карамеления сос, след това изсипете сместа в шприц с кръгъл или звездовиден накрайник.
  10. Разпределете глазурата върху охладените кексчета.
  11. Разбъркайте останалия карамелен сос с щипка сол и го полейте върху глазурата.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло морска сол яйца пудра захар ванилия брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче