Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Ако са ви останали сарми: Ризото с бял сос

Не изхвърляйте храната от новогодишните празници

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
5’ Подготовка
10’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 5-6 сарми с кисело зеле, ориз и кайма
  • 250 мл прясно мляко
  • 3 с.л. заквасена сметана
  • 1 с.л. краве масло
  • Екстра върджин зехтин
  • Сол и черен пипер на вкус
  • Сокът от 1/2 лимон
  • Индийско орехче
  • 2 скилидки чесън, пресовани
  • 1 с.л. брашно
  • Микс листа от свежа салата, за украса

Купете тигани

За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган

Начин на приготвяне:

  1. Стоплете сармите с малко водичка и ги разрежете на много ситно, за да се получи еднородна каша.
  2. Загрейте тиган с незалепващо покритие и разтопете маслото, заедно с чесъна.
  3. Разбийте в една купа сметаната, лимоновия сок и маслото с малко зехтин, сол и черен пипер.
  4. Когато маслото зпочне да образува мехурчета, добавете брашното, разбъркайте и иизсипете сместа от купата и разбъркайте повторно. Намалете леко котлона и изчакайте сосът да започне леко да къкри.
  5. Сервирайте сармите в чинии и полейте всяка порция с малко от соса. Поръсете с индийско орехче и украсете със зелените салати. Поднесете ястието с парчета баница вместо хляб.

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин краве масло чесън черен пипер сарми Индийско бяло брашно прясно мляко заквасена сметана индийско орехче лимонов сок зелена салата

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче