Необходими продукти:
- около 1,5 кг агнешка плешка или друго парче
- 2 глави стар лук
- 2 моркова
- 2 червени чушки
- 1 тиквичка
- 1 патладжан
- 2 с.л. олио
- 1 с.л. масло
- 2 ч.ч. ориз (ч.ч. от 200 мл)
- сол
- джоджен
- канела, на върха на ножа
- черен пипер
Начин на приготвяне:
- Месото се почиства от мазните части и ципи и се реже на порции.
- Сварява се в подсолена вода за около час.
- Месото се изважда в тавичка, а бульонът се прецежда и измерва.
- Олиото и маслото се загряват.
- Лукът се реже на дребно и се задушава в мазнината.
- Последователно се добавят почистените и нарязани на кубчета моркови, чушки, патладжан, тиквичка и се задушават до готовност.
- Прибавя се оризът и се пържи, докато стане стъклен.
- Поръсва се с подправките - черен пипер, джоджен, канела.
- Всичко се изсипва в тавата при месото.
- Залива се с 6 ч.ч. бульон и се посолява, ако е необходимо.
- Тавичката се поставя във фурната, ако е стъклена или глинена, в студена фурна.
- Пече се на 190-200 градуса за около 20-30 минути, проверява се и се изключва, когато все още има малко вода.
- Оставя се във фурната, докато оризът поеме цялата течност.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО