За блата:
350 г сурови ядки микс (бадеми)
200 г ягоди
100 г годжи бери
100 г уиски
3 с. л. петмез (мед)
2 с.л. кокосово масло
1 ч.л. джинжифил на прах
1 пакетче желатин
За крема:
700 гр цедено кисело мляко
3 банана
20 броя жасминови цветове (1ч.л ванилов екстракт)
4 с. л. мед
1 пакетче желатин
За желето:
1 връзка прясна мента
20 броя жасминови цветове
3 с. л. мед
500 мл вода
1,5 пакетче желатин
шепа горски ягоди
Блендираме съставките на блата, добавяме разтворения желатин в уискито, разбъркваме добре, изсипваме в тортена форма, заглаждаме и поставяме във фризера за 1 час.
Блендират се съставките за крема с разтвореното пакетчр желатин в 100 мл плодов сок и се излива върху стегналия се вече блат. Отново се връща във фризера за час.
За желето сваряваме чай от половината мента и жасмин, подслаждаме с мед, добавяме разтворения желатин, изливаме върху стегналия крем и украсяваме с ягоди, ментови листа и жасминови цветове. Оставяме във фризера за още 1 час.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.