Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Три чудесни десерта, които може да приготвите в еър фрайър

Бързо и лесно


Еър фрайърът стана истински хит в кухните на мнозина, като предлага лесен и бърз начин за приготвяне на вкусни ястия с минимално количество мазнини. Но освен за хрупкави картофки и месо, той може да бъде отличен и за приготвяне на десерти, затова ще ви представим три възхитителни техни представители, с които да подсладите деня си по най-бързия начин.

Шоколадови лава кексчета

Снимка: iStock by Getty Images

Тези малки шоколадови изкушения са идеални за всеки любител на десертите. Те се приготвят бързо в еър фрайър и предлагат истинска наслада с течната си сърцевина.

Необходими продукти:

  • 100 г черен шоколад
  • 100 г масло
  • 2 яйца
  • 100 г захар
  • 60 г брашно
  • 1 ч.л. ванилова есенция

Начин на приготвяне:

  1. Разтопете шоколада и маслото заедно и ги оставете да се охладят леко.
  2. В отделна купа разбийте яйцата със захарта до получаване на кремообразна смес.
  3. Добавете шоколадовата смес към яйчената и разбъркайте.
  4. Накрая сипете брашното и ваниловата есенция.
  5. Разпределете сместа в малки форми за кексчета, подходящи за еър фрайър.
  6. Печете на 180°C за около 8-10 минути.
  7. Вътрешността на кексчетата трябва да остане леко течна.

Розички от бутер тесто с ябълки

Снимка: iStock by Getty Images

Този десерт изглежда изключително ефектно и е много лесен за приготвяне. Еър фрайърът му придава страхотна хрупкава текстура.

Необходими продукти:

  • 1 опаковка бутер тесто
  • 2 големи ябълки
  • 3 с.л. захар
  • 1 ч.л. канела
  • Лимонов сок

Начин на приготвяне:

  1. Разрежете ябълките на тънки резени и ги накиснете в гореща вода с малко лимонов сок, за да омекнат.
  2. Разточете бутер тестото и го нарежете на ивици с ширина около 5 см.
  3. Подредете резените ябълки върху ивиците, като те трябва да излизат леко извън ръба на тестото. Поръсете с канела и захар. Сгънете долната част на ивицата върху ябълките и навийте на руло, за да получите форма на розичка.
  4. Поставете розичките в еър фрайъра и печете на 180°C за около 15 минути, докато станат златисти и хрупкави.

Бананов чипс с мед и канела

Снимка: iStock by Getty Images

Ако искате нещо по-леко и здравословно, банановият чипс е идеалният избор. Той е сладък, хрупкав и се приготвя само с няколко съставки.

Необходими продукти:

  • 2 добре узрели банана
  • 2 с.л. мед
  • 1 ч.л. канела

Начин на приготвяне:

  1. Нарежете бананите на тънки резенчета и ги поставете в купа.
  2. Смесете меда и канелата и ги добавете към бананите, разбърквайки добре, за да се покрият резенчетата равномерно.
  3. Поставете банановите резенчета в еър фрайъра на един слой и ги печете на 160°C за около 10-12 минути, като на половината време ги обърнете от другата страна, за да се изпекат равномерно.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло банани ябълки яйца бяла захар ванилия черен шоколад канела лимонов сок мед бутер тесто

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче