Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Смутито е чудесен начин за започване на деня. С неговите разновидности можем да доставим на тялото си нужните хранителни вещества, за да се справим с лекота с предизвикателствата на деня.

Приготвянето на тази гъста, питателна напитка обаче изисква някои предварителни познания. Не винаги хвърлянето на различни продукти в блендера ще ви гарантира гладкост и добър вкус. Затова нека разгледаме най-важните правила, които ще ви гарантират безсрамно вкусно смути всеки ден.

Използвайте замразени плодове

Вместо пресни плодове, използвайте замразени. Така хем ще запазите гладката консистенция на смутито, хем ще спестите време за останалата част от сутрешния тоалет.

Замразените плодове са богати на вкус. В големите магазини може да намерите дори готови миксове за смути с екзотични плодове или горски такива. Изберете любимите си и заредете камерата с тях.

Обогатете вкуса и придайте плътност

За да направите смутито още по-хранително и с плътен вкус, изберете си някое от следните предложения - шепа ядки, фъстъчено масло, авокадо, кисело мляко с по-висока масленост или банан.

Тези съставки ще придадат плътност на течността и ще ви държат сити за по-дълго време.

Достатъчната течност е едно от най-важните условия

Една от най-често срещаните грешки при приготвянето на тази полезна напитка е липсата на достатъчно течност.

За допълнителен вкус сложете прясно мляко, но ако искате да избегнете лактозата, използвайте кокосова вода, портокалов сок или ядково мляко. Уверете се, че течността е в добро съотношение с количеството на останалите съставки, в противен случай ще се сдобиете с пюре, а не със смути.

За по-лесно, следвайте следната схема:

2 части замразени плодове

1 част течност

1 част обогатяващи вкуса съставки

Подсладител и други добавки по желание

Сладостта е важна

Естествената захар в плодовете понякога не е достатъчна, за да създаде добрия баланс на смутито, особено ако използвате горски плодове, киви или прибавяте зеленолистни растения.

Тънка струйка мед, агаве, а също и кленов сироп ще балансират с лекота вкуса на вашето смути и ще го направят неустоимо.

Дайте оценка:

Тагове: банани ягоди прясно мляко бадеми киви лешници

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче