Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Рикотата е развалена, но как да разберете?

Усетите ли се, че стоите пред хладилника, почесвате се по главата и се чудите дали сиренето се е развалило, то със сигурност е време да направите някоя от следните стъпки: първо - да го помиришете и второ - да проверите консистенцията му. До тук добре, но при липса на повече знания и особено щом става въпрос за сирене с по-лек аромат като рикотата, тогава със сигурност ще се озовете в задънена улица.

Днес ви даваме няколко сигурни начина, с които да се ориентирате дали това любимо на мнозина италианско сирене още става за ядене.

Ако рикотата се е развалила, промените ще настъпят както във външния ѝ вид, така и в миризмата. Тя принципно не е твърде отчетлива, както е на други сирена, но щом започне да се усеща кисела нотка, това е сигурен знак, че рикотата е развалена.

Друг ясен показател, който сочи необходимостта да се отправите към кофата за боклук, е появата на мухъл. Преди това обаче има и други сигнали, насочващи ви в тази посока, като например сиренето да придобие жълтеникав или кафяв цвят.

Добре е да знаете, че по мнение на специалисти рикотата издържа в хладилник до една седмица преди нещата да се развият зле. В никакъв случай не я замразявайте и я купете непосредствено преди да готвите с нея, за да сте сигурни, че е прясна.

Дайте оценка:

Тагове: сирене рикота

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче