Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Да направим неустоима пържена цаца у дома

Нужни са ви няколко прости съставки и много ентусиазъм


Горещи дни, лежерни моменти, хрупкава цаца и студена бира - няма как по-добре да опишем лятото, което цяла година чакаме с нетърпение.

И не случайно споменахме неразделната комбина от дребните пържени рибки и леко горчивото разхлаждащо пиво, без които този сезон сякаш няма да е същият. Да си спретнете такава лятна фиеста у дома е повече от възможно и ще ви кажем защо да не се колебаете да го направите.

Първо, няма да се налага да чакате поръчка и да рискувате да пиете хем топла бира, хем изстинала риба, защото заведението е препълнено. Второ, ще знаете в каква мазнина сте пържили цацата, тъй като на голяма част от местата тя не се сменя дълго време (рибките с тъмен оттенък на панировката говорят именно за това). И трето, колко да е студена бирата, преценявате вие.

Да си приготвите цаца у дома не е никак трудна задача. За целта ще трябва да си набавите прясна или замразена риба, чаша брашно, олио и ентусиазъм в големи дози. За останалите стъпки ще ви помогнем ние.

Включете абсорбатора на най-високата степен и да започваме.

Снимка: Unsplash

Необходими продукти:

  • 500 г прясна или замразена цаца
  • Брашно за овалване
  • Около 300 мл или повече олио за пържене
  • Сол на вкус
  • Пресни резени лимон за гарниране

Начин на приготвяне:

  1. Ако ще пържите замразена цаца, трябва да я извадите от камерата и да я оставите да се размрази, но не напълно. Независимо дали са пресни или замразени, измийте добре рибките под течаща вода. По желание може да ги изчистите от главите и вътрешностите, но няма проблем и да не го правите.
  2. Изсипете цацата върху кухненска хартия, която ще попие излишната влага.
  3. Сложете рибките в купа с подсолено брашно (ако са пресни) и ги оваляйте хубаво.
  4. Сгорещете добре мазнината, препоръчително е да е в дълбок тиган или тенджера. Преди да започнете да пържите цацата, отупайте я добре от излишното брашно, след което я пускайте в мазнината на порции. Не препълвайте съда, за да може рибата да се изпържи равномерно. Трябва да придобие приятен златист загар.
  5. Извадете готовата цаца в купа, застлана предварително с кухненска хартия, която ще попие излишната мазнина.
  6. Сервирайте пържените рибки с резенчета лимон и студена бира.

Дайте оценка:

Тагове: риба

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче