Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Молци в храната? Ето какво да направите

Да се отървете от тях е изключително лесно


Хранителните молци са истинска досада и присъстват в почти всяка кухня. Един от любимите им продукти е брашното, което често държим в оригиналната опаковка. Това го прави изключително лесна мишена за тези вредители.

Но как да се отървете от тях веднъж завинаги?

Хранителните молци са насекоми, които се възползват от хранителните продукти в шкафовете. Ларвите им могат да замърсят и повредят храната. Сред любимите им места са влажните и тъмните, затова се оглеждайте за тях именно там.

Лесно ще разберете, ако сте нападнати от тези насекоми. Обикновено след себе си оставят голяма бъркотия или просто заявяват присъствието си, когато отворите някой шкаф. Дори да прибирате продуктите в херметически затворени контейнери, молците все някак успяват да се промъкнат и наместят из зрънцата на ориза например.

Хубавото в тази ситуация е, че има естествено решение и не е необходимо да използвате тежки химически препарати и то се крие в силата на дафиновите листа. Те съдържат съединението евкалиптол, излъчващо интензивен аромат, благодарение на който всички молци и други насекоми не смеят да се доближат. Затова, поставете по няколко листа в съдовете с хранителните продукти или просто в шкафовете, за да предотвратите появата на вредители. И не забравяйте да ги сменяте всеки месец.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче