Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Грил без месо: Зеленчукова кесадия

Как да подходите, когато ще готвите тази мексиканска вкусотия на грил


Ако имате приятели вегетарианци, със сигурност ще искате да ги нахраните вкусно, когато се събирате на барбекю. Традиционно то се свързва с цвърчащо, сочно месо, но тези, които не го консумират по една или друга причина, също могат да развълнуват небцето си.

Мексиканската кесадия е чудесна опция за вкусно хапване навън, тъй като вариациите ѝ са безброй. Ето защо тя дава възможност за експериментиране. Вегетарианските ѝ варианти не могат да отстъпят по нищо на тези с месо, така че е твърде вероятно и вашите месоядни приятели да посегнат към зеленчуковите кесадии.

Как да подходите, когато ще готвите тази мексиканска вкусотия на грил?

Като за начало, използвайте възможно най-големите питки тортила. Поръсете ги с твърда моцарела, след което върху едната половина сложете грилованите вече зеленчуци, нарязани на кубчета. Щом сиренето се разтопи и тортилата отдолу е запечена, сгънете я наполовина, махнете я от скарата и я нарежете на триъгълни парчета.

Готовите касадии поднесете с гуакамоле и се пригответе да си оближете пръстите.

А сега нека видим рецептата.

Кесадия със зеленчуци и моцарела

Необходими продукти:

  • Три средно големи царевици, почистени от листата
  • 1 средно голяма тиквичка
  • 1 с.л. олио
  • ¾ ч.л. чили на прах
  • 2 щипки сол
  • 4 големи тортила питки
  • 200 г настъргана твърда моцарела

Начин на приготвяне:

  1. Поръсете царевиците и тиквичката, нарязана надълго (трябва да се получат около 5 резена) с олиото, солта и чилито на прах.
  2. Поставете зеленчуците на скарата и гответе до готовност, около 8-10 мин., като ги обръщате на другата страна, когато се получат резки от загар.
  3. След като ги махнете от скарата, вземете остър нож, прокарайте го по дължината на царавицата, близо до кочана, който трябва да държите изправен. Така ще отстраните лесно зърната.
  4. Нарежете тиквичките на кубчета.
  5. Сложете питка тортила на скарата. Бързо разпределете моцарелата по цялата ѝ повърхност. В едната ѝ половина сложете част от кубчетата тиквичка и царевицата. Печете около 5 мин., докато сиренето се разтопи и се получат хубави резки загар от долната страна на тортилата.
  6. Покрийте страната с плънката с тази, на която има само моцарела. Прехвърлете готовата кесадия на дъска за рязане и разрежете на триъгълни парчета.
  7. Поднесете топла с доматена салца или гуакамоле.

Дайте оценка:

Тагове: сол олио тиквички моцарела тортила питки

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче