Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Дискусия

22-04-2023 08:09:32
Искрен (нерегистриран)

И эащо да е с чуждицата -шакшука-, че и била подходяща эа -брънч-?!!!! На кого е необходима таэи глупост, по-умни ли се чувствате с теэи думи, по-американски, по-отворени? Смях и унижение!

23-04-2023 06:13:21
Даа (нерегистриран)

Ако те пишат за нашето подобно ястие ше напишат миш-маш. Не е същото, подобни продукти, на резултата е различен и има друг вкус. Да не ставаме като македонците, че всичко, което е с яйца и зеленчуци, е миш-маш.

22-04-2023 06:17:10
Желязка (нерегистриран)

Прилича си по някои продукти с нашия миш-маи. Просто в дадени региони се отличава с някои от продуктите и има импровизации. Правила съм и шакшука, разликата при нея и миш-маша е, че при първата има повече пипер и домати и не винаги е с яйца.

22-04-2023 05:08:14
Веско (нерегистриран)

В арабската шакшука не се слага сирене. Освен това Харисата е много люта подправка,много повече от чили, и в Мароко слагат съвсем-съвсем малко. Който не яде люто, по-добре да не слага хариса изобщо.

22-04-2023 08:51:23
Даа (нерегистриран)

Много е вкусна шак-шуката, така я правят в Магреба, а в Турция е без яйца, само зеленчуците и патладжан. Невероятно вкусно. Нашият миш маш си е много хубав също. Всяка кухня си има специфични ястия. Хората са готвели това, с което разполагат в сезона. И са получили най-добрия вкус.

21-04-2023 06:53:19
:) (нерегистриран)

открихте миш-маша

21-04-2023 07:41:19
аз (нерегистриран)

Има некои разлики.

Вашето тефтерче