
Качеството на кашкавала се познава много лесно - ако си го правите сами - качествен е; ако го купувате от магазин - не е, и няма никакво значение коя марка е !

Така и не се научиха тия магазинери как се съхранява "Горгонзола" ... се мухлясала ми я продават.

Я да ме светне някой - при бай Тошо кви етикети е чел на кашкавал, сирене ... Имаше два вида кашкавал - Балкански и Витоша, режат ти от голямата пита и си сигурен, че ядеш продукт от мляко, издоено от крава, респективно от овца. А сега купуваш нещо и не знаеш въобще какво има вътре. Айде живи и здрави да сте!

Дрън-дрън. Истинският кашкавал след около седмица започва да мухлясва. Това е признак на зреене. Мухълът леко се отрязва и кашкавалът е годен за ядене.

Алабализми, алабализми и алабализми!
Дискусия