Добавете и шведския рибен деликатес Сьорстрьоминг. Няма друга подобна смрад на света. Даже е забранено консервите да се транспортират със самолет
Пропуснали сте живите скорпиони, също японски деликатес. Катерят се по специални катерушки в чинията. И ако не ги отгризнеш правилно от първия път, втори път няма.
Аки-та скоро ще почнем да ядем и тук, щото храната по кофите за боклук вече е на привършване!
Тъкмо смятах да закуся със Санакджи, гарниран с кървави миди...и попаднах на статията... Добър апетит!
Растението от което се правят топчетата за чая се казва "касава" или "юка", а нишестето му от което са топчетата е "тапиока". Маниоката е нещо съвсем различно. Също така сте в интимна грешка за октоподчето - дъвче се докато стане на пастет и никога не се гълта защото точно като не е добре здъвкано се закача в гърлото
Много интересна статия, благодаря. Според мен най-отровната храна в България са гъбите, които брани и сготвени от любители, могат да бъдат смъртоносни.
Ни би било зле да ни информирате кои български храни са най-вредни. За фугу и др. не берем грижа.
Абе язе си обичам боба леба и га еба, теа работи да си ги ядат тама !
Всичко хубаво, ама поне няколко снимки.
Дискусия