Зимна ”Павлова”

Категория: / Десерти
Време за приготвяне:
300 минути
от: Petya Keranovaна 02.03.2017г.

Продукти

5 белтъка
200 г ситна кристална захар
1 с.л. лимонов сок
1 с.л. царевично нишесте
250 мл животинска сметана (35% масленост)
150 г захар
4-5 кивита
по няколко парченца ананас, портокал и череши (захаросани или от компот)

Начин на приготвяне

Белтъците задължително трябва да са със стайна температура. Разбийте ги със захарта като за целувки. Накрая прибавете лимоновия сок и пресятото царевично брашно, като бъркате с шпатула внимателно и по посока на часовниковата стрелка.

Върху хартия за печене оформете блата с по-високи бордове и вдлъбнатина в средата. Печете на загрята фурна на 120 градуса в продължение на 90 мин., след което изключете фурната и оставете целувчения блат да изстине в нея напълно.
Съветвам ви да го приготвите от предния ден.

Разбийте студената сметана със захарта, докато се сгъсти. Напълнете вдлъбнатината на напълно охладения блат със сметаната и разпределете плодовете върху нея.

Коментари