Кръмбъл с череши и горски плодове

Категория: / Десерти
Време за приготвяне:
50 минути
от: Irina Andreeva Jolieна 21.08.2016г.

Продукти

За маслените трохи:
80 г бяло брашно
70 г пълнозърнесто брашно
50 г овесени ядки
50 г смлени лешници или бадеми
130 г кокосово масло
4 с.л. кафява нерафинирана захар
1/2 ч.л. канела
1 ванилия

За плодовата смес:
300 г пресни череши, почистени от костилките
300 г микс от малини, черни боровинки и къпини
3 с.л. кафява нерафинирана захар
2 с.л. бренди
ванилов сладолед за сервиране

Начин на приготвяне

В купа смесете двата вида брашно и смлените ядки. Добавете студеното масло, нарязано на кубчета, и стрийте добре с пръсти до образуване на маслени трохи.Прибавете захарта, канелата, ванилията и овесените ядки. Стрийте отново. В плитка керамична форма сипете почистените череши, боровинките, малините и къпините. Разбъркайте, за да се смесят. Поръсете със захарта и сипете брендито. Разбъркайте. Посипете въхду плодовете всички маслени трохи равномерно. Печете в загрята фурна на 180 градуса за около 20 мин. или докато плодовата смес започне да ври, а отгоре стане златист. Поднесете десерта с топка ванилов сладолед. Може да се хапва топъл или студен.

Коментари