1 кг картофи
2 големи моркова
2 големи глави лук
300 г глава целина
3 с.л. олио
300 г мартини (бял пелин, полусухо бяло вино)
1 ч.л. сол
1 с.л. червен (лют) пипер
1 ч.л. пипер меланж
1 ч.л. куркума
1 с.л. мащерка
1 връзка магданоз
Смесваме в тавата мартини, олио и сухите подправки и овалваме добре нарязаните на тънко зеленчуци и ребра. Поставяме капак отгоре (фолио) и слагаме в студена фурна, включваме на 180 градуса и печем около 70-80 минути, като последните 10 махаме капака, за да се запече. Сервира се с пресен магданоз.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО